Vin och ost-party

I går kväll efter jobbet var Jag, Jacques, Guillaume, Séverine, Anne, Julian och en kille som jobbar för Daxon hembjudna till Louise för en vin och ost-kväll. Jag kan inte påstå att jag är överdrivet förtjust i starkt luktande franska ostar men det var ändå en trevlig kväll.Den stora flytten

I dag har det varit kaos på jobbet. Av någon anledning har det bestämts att alla skall byta platser. Det är ungefär som i grundskolan när alla bytte platser lite då och då bara för sakens skull. Problemet var bara att de som hade beslutat om platsbytet inte viste vad som var mest praktiskt för oss så det var många som ville byta och göra egna ändringar. Det var dock helt omöjligt eftersom att vi hade en skiss med nummer och angivelser för vad alla skulle vara och denna skiss kunde man absolut inte frångå. Det var mycket tjafs och flytten blev inte klar så vi får fortsätta flytten i morgon.

Själv har jag flyttat ca 1.5 meter och sitter nu på andra sidan i vår lilla gruppering. Tre av oss i finansteamet skulle rotera och byta plats med varandra. Under en period av morgonen hade jag tre stycken datorer på mitt skrivbord och jag beordrades att stänga av och sätta på min dator om varannan medan de diskuterade om ifall de skulle flytta mig då eller vid ett senare tillfälle. När jag kom tillbaka efter lunchen var min dator på sin nya plats men de hade dock glömt av att ge mig kablar till datorn så jag kunde inte starta den. Minsta sagt en rörig dag...


90-tals konsert

I går gjorde vi en repris av torsdagen och åt lunch ute i solskenet igen. I går var det dock fler som ville med så vi var dubbelt antal gentemot torsdagen. I dag är det däremot sämre väder. Det har regnat hela dagen. det är typsikt att det är sol när man jobbar och regn när man är ledig :S

I går kväll var jag, Séverine, Coralie och Marion på Dance Machine, en 90-tals konsert. Det var riktigt roligt och lite nostalgiskt att höra alla gamla hittlåtar igen.Macarena! Paradisio framför BailandoCorona med Rhythem of the nightHermes House Band

 
Skoskav

I dag fick jag skoskav av mina nya ballerinaskor och gick till företagets sjuksköterska för att be om ett plåster. Jag tänkte att det bara var att hämta ett plåster och att det skulle gå snabbt men där hade jag fel. Först fick jag gå in ett behandlingsrum och sitta ner medan hon tittade på mina skavsår. Sjuksköterskan tvättade mina fötter, tog på någon slags medel, plåstrade om båda fötterna och hjälpte mig ta på mig skorna. Efter det fick jag uppge mitt namn och det hela skulle registreras. Jag tycker det hela var ganska omfattande för ett litet skavsår.

Överlag så tror jag att man i Frankrike går till läkare oftare och uppmärksammar sjukdomar och skador mer. När jag bara hade en vanlig förkylning för någon månad sedan så var alla på mig och frågade om jag inte skulle gå till en läkare. Varför då undrade jag? I min värld går man inte till doktorn för en liten förkylning utan man går till apoteket och köper några preparat sen går förkylningen över efter ett par dagar. 


Av med jackan och på med ballerina och solglasögon

I dag var det premiär för vårens första lunch på en uteservering. Det var 18 grader och strålande solsken så det var riktigt skönt. Dock hade jag under eftermiddagen ett möte i ett väldigt litet rum där solen hade stått på hela dagen. Där var det lite för varmt.. Hela veckan har varit helt underbar vad gäller vädret och vi har gått ut i solen varje dag efter lunchen. Dock verkar det som om det skall bli sämre väder i helgen men jag hoppas att metrologerna har fel.

Något som dock är mindre underbart är tunnelbanan. Det har börjat vara förseningar och reparationer väldigt ofta den senaste tiden. I morse var jag tvungen att gå in till centralstationen i stan och ta en spårvagn i 20 min för att sedan byta till tunnelbana en bit utanför staden då tunnelbanan stod still i Lille. Även i går efter jobbet var det problem och tunnelbanan stod stilla en längre tid så jag knappt han hem och byta kläder innan dansträningen. varför skall alltid något bra (vädret) följas av något dåligt (problem med tunnelbanan)?

Tisdag 22 mars

I dag under lunchen gick vi ut och la oss och solade i parken. Det var sååå skönt i solskenet att det tog emot att gå tillbaka till kontoret men jag hade en franskalektion inbokad direkt efter lunch så jag kunde inte komma för sent. Efter jobbet gick jag, Jaques, Sèverine och Louise på bio. Vi såg en film som heter "Made in Dagenham" och handlar om när några kvinnor som jobbade för Ford i England gick ut i strejk till förmån för jämställda löner mellan kvinnor och män.
Kan jag få din autograf?

Inlinesåkandet går faktiskt framåt även om det är med mycket små steg. Sèverine och jag var ute och tränade i går och nu skall vi snart ge oss ut igen. I går när vi var där och staplade oss fram något ostadig på våra inlines så kom det två killar som var betydligt bättre. De satte upp små konor och åkte slalom framlänges och baklänges, på en fot och de snurrade runt och hoppade. Jag tror vi såg ganska amatöraktiga ut i jämförelse haha.

Vi var även ute båda fredag och lördag och vi hade riktigt roligt och träffade massa folk. Helgens mest oväntade händelse var dock när en kebabförsäljare ville ha min autograf?! haha folk är för roliga :)


Underbar vårdag

I dag var det en riktig vårdag. Det var varmt och soligt och jag var utomhus hela eftermiddagen. Sèverine och jag tog även vårens första glass utomhus i solen. Riktigt underbart. Jag hoppas verkligen att det fina vädret håller i sig hela helgen.

Saint Patrick's day

I dag är det Saint Patrick's day och det skall jag fira genom att gå ut och ta en öl med några från jobbet. Egentligen hade jag velat åka och uppleva Saint Patrick's day i Dublin men när vi kollade efter biljetter och hotell så var nästan allt fullbokat och resten var jättedyrt. Jag får se om det kanske blir av nästa år istället. Då är det dessutom på en lördag så det passa bättre.


Pics from Juste Debout Final in Bercy, Paris

Dommarna, Brooklyn Terry, Meech, Legend och Khan, rullar in på Bercy arenaDet var tur att det fanns tv-skärmar för på en så stor arena med så mycket folk är det inte alltid lätt att se.Det var verkligen kul att vara där och få uppleva finalen av Juste Debout Live. Det var massa gryma dansare och en helt underbar stämning i arenan.

För er som inte vet vad Juste Deboute är kolla in klippet nedan!Om ni vill se mer så finns finalerna att se på http://canalstreet.canalplus.fr/danse/juste-debout-2011.

18 grader och solsken!

I dag var en riktigt fin dag med massa solsken och vi hade faktiskt 18 grader i Lille under dagen. Värmen höll i sig hela kvällen och det firade vi med att ge oss ut och åka inlines. Det var jag och Sèverine som båda är nybörjare och sen hade vi Louise som tålmodigt försökte lära oss hur vi skulle göra.


Vår i Paris

La Tour EiffelJag bestämde mig för att ta trapporna istället för hissen upp i Eiffeltornet av två anledningar. Dels var det en tredjedel så lång kö till trapporna och dels så var det billigare. Dock hade jag lyckats glömma bort min höjdrädsla vilket gjorde det hela lite jobbigare haha. Jag lyckades ta mig upp till första våningen men jag var rätt skakis i benen och ner var knappast lättare.Utsikten var i alla fall riktigt fin så det var det värt.Arc de Triomphe

I en Mercedes-Benz affär på Champs ÉlyséesChamps ÉlyséesCrêpe med nutella i solskenet är inte felPlace du TertreBasilique de Sacré CoeurCapoeira framför Sacré CoeurUnderbar utsikt och livemusik från en gatumusikantNotre Dame

Tunnelbanemusikanter fanns det gott om
Off to Paris!

I morse var det vår (finansteamets) tur att bjuda in hela den internationella avdelningen på frukost och berätta om vårt teams arbete. Efter frukosten blev det cirka en timme framför mailen för att reda ut lite saker och sen var det dags för franskalektion igen. Denna gången fick jag lära mig om namn på frukt och grönsaker :) Nu är det dags att bege sig till Paris!


Nya hemligheter på gång

I dag kom det en kille utklädd till en klassisk brittisk vakt/soldat med röd jacka och stor svart hatt och delade ut  kuvert till alla på kontoret. Det var inbjudningskort till något nytt hemligt event som de har planerat den 1a april. Det enda som fans i kuvertet var ett kort med 9 stycken klistermärken och texten "pass 1er avril". Killen sa att vi fick boka upp kvällen den 1a april men mer än så fick vi inte veta...

Det känns som om det alltid något på gång på jobbet. Till exempel så hade vi i tisdag ett liveband som spelade musik i matsalen under lunchen och i måndags hade vi maskerad-dag. Då var halva kontoret utklädda till lite vad som helst. Jag mötte tex en man i en grön stor krokodildräkt när jag kom till kontoret på morgonen. Dock var det tyvärr ingen på den internationella avdelningen som var utklädd. Jag antar att vi måste vara lite mer "seriöst klädda" då vi hela tiden har besök från våra dotterbolag runt om i världen. Jag vet inte vad tex en Italiensk CFO skulle säga om han flög till Frankrike för ett viktigt möte och möttes av en jättekrokodil haha.jobba, packa, dansa

I dag har jag jobbat, packat inför Paris och varit på min dansklass. Fullt upp..

Nu är även boendet för helgen ordnat. Eliette, en kollega från Redcats (shoestyle.fr), låter mig låna hennes lägenhet över helgen då hon inte kommer vara där. Så nu har jag en lägenhet i centrala Paris fredag till söndag :) Det var riktigt snällt av henne att låna ut lägenheten. Det är tur att man har så snälla vänner!

?

Gigantiskt konstgräs? Ibland har de konstiga saker för sig här i Lille. Fråga mig inte vad syftet med detta är.


Chokladig helg

Jag började helgen med ett besök hemma hos Jacques. Eftersom vi båda har ett stort intresse för musik så blev det mycket musiksnack om nya låtar, musikvideos osv. Vi letade bland annat upp de länder som redan har utsätt sina kandidater till Eurovision song contest. Vissa länder är bara för roliga haha. 

I går var jag på chokladmässa med Sevèrine och Coralie. Det var riktigt roligt och lite annorlunda. Där fanns choklad i alla former, alla färger och med alla olika innehåll. Det fanns allt från limegrön kaktuschoklad till choklad med grönsaker till vin med kakao till hudvårdsprodukter av choklad till klänningar av choklad... Och överallt fick man gratis smakprover :) Jag åt så mycket choklad så det räcker och blir över för en månad framåt haha.Efter all choklad tänkte vi att det kunde vara bra att äta lite riktig mat också. Så vi bestämde oss för att ha middag och tjejkväll hos mig.

Nu blir det gymmet med Jacques. Det kan verkligen behövas efter denna helgen.  

What's better than a sunny friday?


Chokladmässa

I helgen kommer det vara en stor chokladmässa i Lille. 5000 kvm med bara choklad :)
Det går bara inte att missa!

Chokladmässa i Lille


Grattis syrran!

I dag fyller min awesome lillasyster 18 år! Massa grattis till världens bästa syster!!
Här är några saker som jag skickade hem till henne i ett litet paket dagen till ära :)(klicka för större bilder)
En spontan tisdag

I dag fick jag ett spontant ryck och bestämde mig för att gå och klippa mig. Att gå och klippa sig ensam i ett land där man inte pratar språket kändes lite läskigt men det gick bra och jag är faktiskt riktigt nöjd. Jag skrev ut några bilder innan jag gick dit och med dem och med hjälp av gester och några fåstaka ord lyckades jag förklara vad jag var ute efter.

Johanna Falkhede
Johanna Falkhede

Efter klippningen var jag fortfarande på spontan-humör så jag gick och köpte tre par skor. Två par ballerina (eftersom att jag har bestämt att det får ta och bli varmare nu) och ett par röda pumps. Jag har faktiskt letat efter ett par fina röda pumps utan för hög klack ett bra tag nu så jag var glad när jag hittade dem.Efter sko-shoppandet hade jag lite tid kvar innan affärerna stängde så jag bestämde mig att titta lite på kläder också. Jag hittade en t-shirt med lite annorlunda skurning och en jättesöt knälång kjol. Jag brukar nästan aldrig använda kjol eftersom jag har svårt att hitta någon jag gillar så därför var jag bara tvungen att köpa denna när jag såg att den passade.Problemet var bara att jag inte har några skor som passar till en kjol eftersom att jag aldrig har kjol... Så då fick jag ge mig ut för och hitta ett par skor till :)Det blev inte så farligt dyrt ändå. Det hela gick på 135€ (ca 1 175 sek) för klippning, fyra par skor, en t-shirt och en kjol.


RSS 2.0