Början på slutet

I dag är det första dagen på min sista vecka på jobbet här i Frankrike. Det är blandade känslor. Det skall bli skönt med semester och jag ser fram emot USA-resan men samtidigt så vet jag att jag inte kommer tillbaka hit efteråt. Jag kommer verkligen att sakna alla jag har lärt känna här nere men samtidigt skall det bli kul att få träffa alla där hemma igen.

Helgen var ganska lugn. Jag var hemma hos Coralie, Flo och Yannick båda dagarna. Det var en del folk där men ändå väldigt lugna kvällar. I går gick vi en sväng på stan, fikade, gick till ett zoo och avslutade dagen med att gå och se Harry Potter på bio. Så det var en lugn helg men jag är ändå väldigt trött. Jag tror det är en blandning av det dåliga vädret och det faktum att jag vet att det är min sista vecka och att jag längtar efter semester.

Torsdag

I dag var jag hemma hos Lien och Antoine i deras nya lägenhet i Vieux Lille (gamla stan) tillsammans med Joke. Det var inte riktigt någon stor inflyttnings fest men vi tog ett glas öl och hade trevligt och det var kul att se den nya lägenheten. 

Tidigare under dagen var jag och köpte en tårta till morgondagen. Det är sista dagen jag jobbar med Philippe, vår CFO, i och med att han går på semester i morgon och jag slutar efter nästa vecka så jag tänkte att det kunde passa bra med en liten avskedstårta.

Massor att göra men ingen tid

Nu när slutet av min Frankrike-vistelse börjar närma sig så känns det som om man har massor att göra men för lite tid. Jag vill hinna göra och se alla de sakerna som jag har skjutit upp och sagt att jag skall göra vid ett senar tillfälle. Jag vill hinna träffa alla vännerna och säga hejdå ordentligt. Jag måste packa alla saker inför flytten. Måste föra över alla pengar från min franska bank till min svenska och avsluta mitt konto här i Frankrike. Jag måste hinna avsluta alla mina pågående projekt på jobbet och skriva ner förklaringar och manualer för de som skall ta över mina arbetsuppgifter.

I går kväll hade vi avskedsmiddag för mig med finansteamet. Det var jag, Jacques, Eric; min temporära manager(person nummer tre på den positionen för året) och Philippe; vår CFO. Under gårdagen var även den nya controllerchefen, som skall ersätta Eric, på jobbet för lite förberedelser och introduktion. Han blir den fjärde personen på den positionen i år...

I kväll hade vi filmkväll hemma hos Julia. Det var jag, Séverine, Jacques och Julia. Vanessa skulle egentligen komma men sen var hon tvungen att handla mat, skor och tvätta vilket hon inte hade hunnit med på länge. Hon jobbar just nu på ett stort projekt som skall starta i slutet av månaden så hon har verkligen fullt upp.

Hur som häls så var filmen vi såg inget vidare. Jag tror att den hette sucker punch eller nåt liknande och halva filmen var som i ett videospel medans andra halvan utspelade sig på ett mentalsjukhus/strippklubb.


Nu är nedräkningen påbörjad

I går påbörjade jag min näst sista vecka på jobbet. Om två veckor slutar jag här efter 11 månader. Det käns lite konstigt men samtidigt har jag mycket roligt och spännande som väntar.

Den 29 juli slutar jag jobbet i Frankrike
Den 3 augusti åker jag på roadtrip i Kalifornien
Den 18 augusti kommer jag tillbaka till Frankrike för att packa ihop mina saker och flytta tillbaka till Sverige
Den 22 augusti börjar jag mitt nya jobb för KPMG i Göteborg
Den 23 agusti åker jag på introduktionskurs till Stockholm
Den 31 augusti kommer jag tillbaka från Stockholm
Den 2 september åker jag på team resa/konferens till Barcelona

Det blir fullt up och inte mycket vila men det är så jag gillar att ha det!

Biarritz

Sol, vågor, sand, surfare... Välkommen till Biarritz i sydvästra Frankrike, 3 mil från den Spanska gränsen!En av de tre strändernaCoralie, jag och MarionNationaldagsfirande med fyrverkerier på stranden

StrandkonsertSista förmiddagen innan vi åkte hem var det regnigt och blåsigt men några orädda surfare gav sig ändå ut och surfade.


Marseille!

Så i helgen var jag alltså i Marseille tillsammans med Jacques och Séverine. När vi lämnade Lille på lördagsmorgonen var det riktigt dåligt väder så det verkade som om vi hade valt en bra helg att resa bort.I Marseille möttes vi av strålande solsken och värme. Verkligen helt underbart! Hotellet vi bodde på var fråscht och fint och låg mindre än 5 minuters gångväg från stranden.Vårt hotellrumoch vår pool.


Vi spenderade första dagen på stranden i Marseille och under kvällen åkte vi in till hamnen för att äta mat och promenera runt.Mitt intryck av Marseille är verkligen jättebra. Det var varmt och fint väder och staden är jättemysig med massa restauranger utan att vara allt för turistisk. Marseille är Frankrikes näst största stad efter Paris och det är verkligen en riktig stad och inte en turiststad samtidigt som man ändå har havet och stränderna så nära.På söndagen åkte vi en bit utanför Marseille till ett område som kallas Calanques. Det var jättefint med höga berg och små byar och små stränder. Vi stannade på en strand och spenderade dagen där tills det var dags att åka tillbaka till Marseille för att ta tåget hem.


Tågresan hem tog 5.5 timmar och jag var väldigt uttråkad mot slutet. Jag undrar hur det skall gå denna helgen när jag skall åka 8 timmars tåg till och från Biarritz...

jobb jobb jobb

I dag kom jag hem från jobbet vid 22.15 efter en superstressig och lång dag. Denna veckan har det varit massor på jobbet. Jag har jobbat sent nästan varje kväll så det har inte blivit så mycket gjort på kvällarna efter jobbet. I onsdags var jag dock ute en sväng på stan och träffade Lien och Liesbeth för ett glas vin.

I morgon åker jag, Séverine och Jacques till Marseille. Det skall bli sååå skönt att få ligga på stranden och ha det gott. Det kan verkligen behövas efter denna veckan. Väderprognosen såg rätt bra ut den med: 29 grader och strålande sol hela helgen :)

Vecka 26

Under veckan hade jag fullt upp, både på jobbet och efter jobbet. Jag var i Belgien två gånger under veckan. En gång för att köpa öl till en ölprovningskväll och en gång för att se Brygge. Jag var även i Valenciennes och i Hem under veckan.

Asos leverans
Jag fick hem äntligen hem mitt paket med saker från Asos som jag hade beställt. Paketet innehöll bland annat denna ringen som jag gillar riktigt mycket.


Teambuilding
I veckan hade hela min avdelning en teambuilding dag. De hade hyrt en konferensanläggning i Hem. Dagens planering var först presentationer om olika projekt som är på gång inom Redcats gruppen. Efter det champangelunch och senare lekar och spel av olika slag och dagen skulle avslutas klockan 16.00 det vill säga tidigt för en gångs skull. Det var soligt och varmt så det verkade bli en bra dag när vi anlände till anläggningen dock tog det inte mer än fem minuter förrän vår CFO kom och sa till mig och Jacques att han behövde vår hjälp på kontoret så att vi tyvärr var tvungna att missa teambulidings dagen. Det kändes lite surt att åka och jobba fram till 19.00 inne på kontoret när all andra var ute och lekte lekar.

Ölprovning
Antoine bjöd hem några från jobbet på en ölprovningskväll. Det var samma gäng som på vinprovningen minus några som hade fått förhinder. Alla tog med sig några olika sorters öl var så det blev en massa olika. Det var riktigt trevligt och jag testade många olika sorter. Bland annat några "tjej-öls sorter" med citron, svarta vinbär, hallon och persikosmak.

Avsked
Det var flera trainieer som slutade på jobbet under veckan. Bland annat Laura, Antoine och Louise. Det är lite tråkigt men å andra sidan så slutar jag snart med och de som jag har lärt känna bäst här nere är jag säker på att jag kommer att hålla kontakten med även efteråt.

Avskedsfrukost för Laura


Skateboarding
På fredagen var det riktigt bra väder så vi bestämde oss för att köpa pizza och äta lunch ute i solen. Julia hade en vän från Leon på besök så han kom och mötte upp oss under lunchen. Han hade med sig en skateboard så självklart fick vi för oss att vi skull prova.
Ride on Lille
Under fredags kvällen var det dags för en rollerskating tur igen. Denna gången hade jag övertalat Coralie att följa med. Vi träffade även Antoine och Nicola och tur var de för de fick hjälpa oss att bromsa i nedförsbackarna. Jag känner att jag har gjort framsteg sen jag började lära mig rollerskating i våras men jag är fortfarande lite osäker i branta backar.

Brygge
På lördagen åkte jag och Coralie till Brygge. Brygge är en stad liten stad nära kusten i Belgien. Det är en jättemysig stad med gamla kullerstens gator, små hus i olika färger och kanaler. De hade båtturer i kanalerna och turer med häst och vagn på gatorna. Vi valde dock att se staden till fots.


Lördag kväll
Efter Brygge lagade vi mat hemma hos Coralie (som var ensam hemma denna helgen då hennes roommates var vid kusten) och senare gick vi ut och mötte Julia och två av hennes vänner för en drink.

Två smaksatta öl som vi köpte med oss hem från Brygge. Den var båda goda men lite väl dyra. Den stora flaskan kostade cirka 90 svenska kronor så sådan öl kan man inte dricka varje dag.
Mer rollerskating
På söndags förmiddagen somnade jag ute i solen och fick ordentligt med färg. Som tur var hade jag i alla fal solkräm så jag blev inte så röd utan mer brun. Vid två-tiden ringde Séverine och väckte mig för att föreslå en roadtrip till Valenciennes för att åka rollerskats. Séverine, jag och Coralie åkte från Lille och sedan skulle vi möta upp Antoine i Valenciennes. Vi var lite tidiga så vi hade tid att promenera lite i staden och sätta oss på en uteservering innan Antoine mötte upp oss och det var dags för rollerskating. Vi gjorde en två timmars lång tur så vi var rät trötta efter men det var värt det för det var underbart väder och Valenciennes är en jättemysig stad med bra vägar för rollerskating.
RSS 2.0