Och så var det strejk... igen...

I dag var det strejk inne på kontoret igen. Jag förstår verkligen inte att vakterna släpper in dem. Jag menar vad är meningen med att ha grindar, vakter och passerkort om ändå vem som helst släpps in? Dessa eviga strejker är definitivt inte det jag kommer sakna med Frankrike när jag flyttar hem. Det är inte det lättaste att försöka jobba när man har långa tåg med folk som går runt och väsnas med mikrofoner och visselpipor.

Weekend pics

Friday night out!Shoe-shopping!RestaurangbesökSöndagspromenad


Italienskt i kväll

I dag har jag ägnat dagen åt shopping eller rättare sagt att titta i affärer för jag köpte faktiskt ingenting. Varken Marion eller Coralie handlade något de heller. Det blev en sen kväll i går men i kväll har vi bestämt oss för att ta det lite lugnare. Coralie, Marion och jag skall ha tjejkväll och gå ut och äta mat på en italiensk restaurang.


Friday!

Då var det fredag och helg igen! Jag har inga direkta planer för helgen ännu men Coralie skulle höra av sig senare och jag är säker på att vi lyckas hitta på nåt kul.

Den här veckan har vi haft lite problem med att spara saker på jobbet. Vårt (internationelle finansavdelningens) lagringsutrymme blir fullt hela tiden och då kan vi inte spara några filer. I väntan på någon permanent lösning har vi försökt rensa bort "skräp" på disken men det har bara hjälpt kortsiktigt och sen har man varit tillbaka på ruta ett igen. Det är lite svårt att jobba när man inte kan spara något så jag hoppas att det skall lösa sig till nästa vecka... men nu är det helg så jag skall bara lämna alla jobb-bekymmer på jobbet och njuta av att vara ledig!

Jag får se hur det går för Sverige i handbollsmatchen mot Frankrike ikväll också. Jag är ganska säker på att jag kommer få en del pikar om Frankrike vinner (vilket det tyvärr lutar mot att de kommer göra eftersom de är favorittippade). Det är inte alltid helt lätt att vara ensam svensk tjej i ett land fullt med fransmän... Anyway - trevlig helg allihopa!

Johanna Falkhede

Dansklass slash fotosession?

I dag var det dags för dans igen och i dag var det en fotograf där som tog kort på oss under träningen. Det var roligt men inte helt lätt att försöka se bra ut samtidigt som man måste koncentrera sig på koreografin. Vi får vänta och se hur resultatet blev utan allt för höga förväntningar helt enkelt. Haha

Apropå dans så måste jag verkligen säga att jag gillar Chris Browns video till Yeah 3x. I musikvideon är det allt från breakin' till hype och popin'. Det är riktigt roligt att han har med popin'legenden Popin' Pete i videon också. Det är grymt kul att se att de ger dansen så mycket utrymme i videon. Kort sagt den här videon gör mig glad. Det är så här en musikvideo skall vara!

Dyr vecka

Denna vecka har det spenderats pengar. Det började med att jag fick veta att jag hade restskatt att betala pga årets kapitalvinst i aktier och fonder osv. Sen behövde jag köpa nytt schampo och som vanligt så hittade jag så mycket mer roliga hårvårdsprodukter så det blev inte bara schampo utan även kräm för att framhäva lockar och en kräm för "wet look". Veckan fortsatte med en beställning på Ellos och En 8-timmars shoppingdag med Sévrine. Nu tror jag att det får vara slutshoppat för ett tag framöver...

 Girls night

Nu har Coralie och Marion precis gått hem. De var och hälsade på hemma hos mig över lite vin och pizza. Det var riktigt kul med en tjejkväll för omväxlingsskull. Det blir en del andra samtalsämnen när man bara är tjejer gentemot när killarna är med. Det blev många skratt, mycket skvaller och helt enkelt en lyckad kväll!


It's the weekend!

Grymt kul helg. Coralie var tillbaka från Sverige och vi var ute med hennes rumskompisar och deras vänner. Det var riktigt bra musik och vi dansade mycket båda kvällarna. Under fredagen vann jag även spontan Limbo-tävling som några hade dragit i gång på dansgolvet :)

Jag tänkte även passa på och visa upp vad jag handlade under veckans rea-shopping med Séverine.


Filmpremiär med Stellan Skarsgård

På jobbet i dag kom en kille från logistikavdelningen och berättade att han hade två biobiljetter till en Norsk film och att han inte kunde gå. Han frågade mig om jag ville ha biljetterna eftersom att jag är Svensk och han tänkte att jag kanske skulle förstå en norsk film. Visst varför inte sa jag utan att ha någon aning om vad det egentligen var för nåt. Jag fick även jacques att lova att följa med eftersom att det var två biljetter och jag inte ville gå själv.

Senare visade det sig att det var en filmpremiär av en ny norsk film med en svensk i huvudrollen, nämligen Stellan Skarsgård. Stellan Skarsgård var även själv i Lille för premiären och innan visningen var han uppe på scenen och berättade om filmen och om hans kommande projekt. Det var en lite oväntad torsdagskväll men det är alltid kul med oväntade saker i vardagen.  

Stellan Skarsgård

Stellan Skarsgård


Varför jag bloggar

Jag tänkte dra lite kort anledningen till att jag bloggar.

Varför jag började
När jag bestämde mig för att åka till Frankrike och jobba som Financial Controller Trainee så ansökte jag till ett stipendiefinansierat program genom min högskola. Jag fick stipendiet i utbyte mot att jag måste rapportera och lämna intyg till skolan. Det innebär även att jag kommer kunna tillgodoräkna mig min traineeperiod som praktisk utbildning i min Civilekonomexamen. För att få ansöka var jag även tvungen att gå med på att skriva en blogg som skall finnas länkad från högskolans hemsida. Tanken är att andra studenter som är intresserade av att åka utomlands för jobb/praktik/studier skall kunna få en inblick i hur det kan vara att bo och leva i ett annat land än Sverige. Så med andra ord ingår bloggandet som en obligatorisk del av min traineeperiod.

Syftet med bloggen
Som jag redan nämnt är huvudsyftet att ge en inblick i hur livet i ett annat land kan vara. Jag hoppas att min blogg ger en bra bild av hur det kan vara att flytta utomlands som ung student/nyutexaminerad på sitt första jobb och jag hoppas att bloggen uppmuntrar många andra att våga göra detsamma.

Bloggandet har även ett bra sätt för min familj och mina vänner (som jag inte träffar så mycket under den här perioden) att kunna följa hur jag har det i Frankrike.

Hur länge kommer bloggen fortsätta att uppdateras
Jag kommer fortsätta att uppdatera bloggen under hela min tid här i Lille enligt vad jag avtalat med min skola. Därefter när jag återvänder till Sverige försvinner dock syftet med bloggen eftersom att jag inte längre befinner mig utomlands.


We are a part of the rhythm nation

Så nu känner jag igen mitt liv igen :) I dag var det först jobb och sedan direkt in till stan för shopping med Séverine, hem och byta om på 5 minuter och sen iväg på dansträning till 22.15. Fullt upp -as I like it! Jag blir sååå lätt uttråkad om det inte händer något. Och jag verkligen älskar att dansa! Jag är på riktigt bra humör efter varje träning. Det är en grym låt vi kör till just nu också - Rhythm nation med Janet Jackson från 1989.


 

Work, eat, sleep, work, eat...

Nä nu måste det bli ändring. Känns som om jag har kommit in i en jobba-äta-sova rutin. Det gillar vi inte. Jag får ta och hitta på något roligt. I dag börjar rean här i Frankrike (lite sent i jämförelse med Sverige) så det blir kanske en sväng på stan för att se om jag hittar nåt kul. Coralie kommer tillbaka från Sverige i dag med så det skall bli kul att höra hur det var där. Och så är det ju dans i kväll också. Det har jag sett fram emot :)

Johanna Falkhede

Monday morning

På måndags morgonar kan det vara lite svårt att vakna ibland och då hjälper det i alla fall mig att vakna med riktigt bra musik. I morse var det Rihanna och David Guetta - Who's that chick som gällde. Jag bara älskar den här låten! En riktigt bra låt att börja en m:åndagsmorgon med :)

Sound is my remedy feeding me energy
Music is all I need.
Baby, I just wanna dance
I don’t really care I just wanna dance
I don’t really care… care… care


Rött, vitt eller rosé?

Det har varit en ganska lugn helg. Jag har haft tid at fixa med bilderna sen nyår, fixa ny design till bloggen, tvätta, städa och fixa naglarna.

I går hann jag även med ett besök på en vinbar med Jacques. Jag kan inte påstå att jag kan särskilt mycket om vin. Om någon frågar vilket vin jag vill ha så svarar jag antagligen bara rött, vitt eller rosé för det är ungefär det är så långt min vinkunskap sträcker sig. Jag kan inget om årgångar eller olika vingårdar och regioner. Men men det var trevligt ändå och jag fick hjälp av Jacques att välja vin :)Chris Martin choreography (Whitney houston - Million dollar bill)

Jag säger bara varje gång jag ser den här killen dansa asså.. Så grymt talangfull!
Jag kan sitta och se hans klipp om och om igen och bli lika fascinerad varje gång... Och vad är bättre än att sitta och titta på dansklipp en kall och blåsig lördagsförmiddag :)
La galette des rois

I dag är det den 6 januari och alla där hemma i Sverige är lediga. Här i frankrike är vi inte lediga i dag men det är ändå en speciell dag för i dag har vi firat det nya året med att äta kakan "La galette des rois". Det är en fransk tradition där alla äter en speciell kaka som innehåller en liten figur av något slag och den som får figuren blir kung eller drottning och får kakans krona. Så efter lunch samlades hela avdelningen, vår VD pratade lite och så bjöds alla på kakan, cider och kaffe.


Dansklass

I dag har jag träningsvärk. Det är första gången på riktigt länge. Jag har varit så lat och kanske tränat cirka 3 gånger totalt sedan jag flyttade till Frankrike. Men nu ska det bli ändring! Jag har hittat ett ställe som har en dansklass varje onsdag så jag skall börja gå på den. En gång i veckan är lite lite egentligen men det är bättre än inget. I går dansade vi till Rhythm nation med Janet Jackson och det var riktigt roligt. Jag kände verkligen hur mycket jag har saknat dansen.
Nyår bland berg och träd

Nu har jag orkat ladda in bilderna från nyår i datorn. Det blev som vanligt en hel del bilder.


Lite lagom mycket packning för tre tjejer en helg.


Huset vi bodde i


Skidåkning


Coralie


Jag
Johanna Falkhede

Marion


Underbar utsikt


Tillbaka i huset. Skorna matchade kanske inte riktigt resten av outfiten :p
Johanna Falkhede
Och varför inte en timmes promenad mitt ute i den mörka skogen mitt i natten?

Tyvärr men vi gav ditt anställningsnummer till en annan...

Nu är det dag nummer två tillbaka på jobbet och verkligheten efter nyårsfirandet i bergen. I går var jag så sjukt trött och det såg ut som om de flesta andra var det med. En hel del personer hostar och är sjuka efter jul och nyårsfirandet. Jag hoppas bara att jag lyckas hålla mig undan så att jag inte smittas. Jag känner verkligen inte för att bli sjuk.

I går när jag kom till jobbet så fungerade inte mitt passerkort. Jag gick loggade in på datorn och såg att jag hade fått ett mail där det stod "ledsen men vi har råkat ge ditt anställningsnummer till en annan person nu så du måste skaffa ett nytt". Så då blev det till att fixa ett nytt nummer och ett nytt passerkort. Jag lyckades få ett nytt kort men problemet var bara att all min information var borta. Istället för alla mina timmar övertid stod det nu att jag låg 5 timmar under i arbetstid och alla pengarna som jag hade laddat på kortet för lunch och kaffe/snacksautomaterna var borta. - Kul!

Efter att ha pratat med lite olika personer så tror jag att jag skall ha lyckats få tillbaka pengarna på lunchkontot. Dock kunde de inte ge mig tillbaka pengarna jag blivit av med för kaffe/snacksautomaterna eftersom de sparas på att separat konto och de inte kan få fram hur mycket jag hade på det kontot. Det var inte någon större summa det rörde sig om men jag tycker det är riktigt dåligt att de bara kan ta mina pengar när det är företaget som klantat till det med anställningsnumret och inte jag. Jag hoppas verkligen att de inte strular till det med min lön ny också med tanke på att det är kopplat till anställningsnumret...


RSS 2.0