Ensam på finansavdelningen

I dag var mina två kollegor, min närmaste chef, vår CFO och vår VD på semester vilket innebar att jag var ensam kvar att sköta allt på vår internationella finansavdelning. Den veckoenliga sälj- och efterfrågerapporteringen gick ganska bekymmerfritt. Det var några små saker men det rättades till ganska snabbt efter kontakt med respektive dotterbolag.

Dock fick jag ett mail från Paris angående om jag kunde kolla upp vad som var fel med rapporteringen för ett bolag som jag aldrig har jobbat med. Jag blev lite fundersam eftersom jag var ganska säker på att bolaget inte låg under vårt ansvarsområde inom koncernen och jag inte har någon information om bolaget i vårt affärssystem. Mailet var enbart sänt till mig och det var skrivet på engelska (och jag är den enda här som inte pratar franska) så det var uppenbart att det var ämnat att skickas till mig. Eftersom det inte fanns någon på avdelningen att fråga och personen som skickat mailet uppenbarligen trodde att jag var rätt person för jobbet så var det lite knepigt. Men det löste sig till slut det med och det visade sig att det var som jag trodde och att bolaget inte alls tillhörde oss.

Sedan fick jag även min present, en klocka, för att jag ställt upp i marknadsundersökningen för den nya vår/sommar katalogen i julas. Det är alltid kul med presenter :)


Fransk parkering

Gotta love the french way of parking - If the's no space, you make space


Om bilen är lite för stor för parkeringsplatsen så kan man ju alltid parkera lite på snedden och ha halva bilen på trottoaren.Sedan kan man ju även överskatta bilens storlek en aning och parkera halva bilen på trottoaren. För fransmän har ju ofta så stora bilar så det kan vara svårt att få plats med dem på normal-stora parkeringsrutor ;)

Trottoarer och gångbanor är överlag ett populärt ställe att parkera på. Det måste vara något med fransmän och bilar på trottoarer...

Ibland parkerar de faktiskt på platser som avsedda för parkering. Notera dock linjernas riktning i förhållande till bilarnas riktning.

Säga vad man vill om fransmännens parkeringsvanor men de har i alla fall förmågan att ta vara på minsta lilla utrymme. Det är inte många centimetrar mellan bilarna..

Hur de lyckas att både parkera och sedan komma ut från parkeringen är ett mysterium men jag antar att det finns en anledning till att det knappt fins en bil utan några bucklor i stan.

För att sammanfatta: I frankrike verkar man parkera precis hur man vill. 


Juste debout- biljetter och resa bokat men var skall jag bo??

Jag har boka biljetter till Juste Debout i Paris om två veckor! Det skall bli jätte roligt. Jag har velat åka dit i flera år så nu när jag bara bor en timme därifrån så tänkte jag att jag måste dit. Coralie och en av hennes vänner bokade också biljetter så nu skall de få se hur riktigt bra dans ser ut. Dock är det fortfarande ett problem som kvarstår. Jag vet ännu inte var jag skall bo under helgen i Paris...
Lillasyster i final i GP-ponnyn på Göteborg Horseshow!

Nu har jag precis kollat på min lillasyster som har tävlat i GP-ponnyfinalen I Scandinavium. Jag kunde dock tyvärr inte vara där men jag kunde streama det live över internet. Julia var jätteduktig och fick väldigt bra kommentarer av kommentatorerna under sändningen. Tyvärr tittade hennes ponny, Muskot, till på ett hinder och hon fick ett stopp. Men överlag var det väldigt bra gjort och jag är riktigt stolt över henne :)


Seriemördare i stan?

Jag har känt mig lite sjuk de senaste dagarna så jag kunde tyvärr inte dansa igår men jag följde med Sevérine till dansklassen och tittade på i alla fall. Jag ville inte låta Sevérine gå hem ensam från dansen för just känns det inte så säkert att gå runt i Lille själv. Det har nämligen varit tre försvinnanden med ganska tätt mellan rum. Det är tre killar som har försvunnit, alla i 20-30 års åldern och alla när de har gått hem ensamma i gamla stan. Två döda kropparna har hittats men den sista killen som försvann nu i helgen är fortfarande försvunnen. Det är lite orolig stämning här just nu och folk pratar om att det kan vara en seriemördare. Dock har polisen sagt att de inte har hittat någon koppling mellan de tre fallen.


Båda kropparna som har hittas hittades i utkanten av stadens största park. Den sista hittades i vattnet runt parken cirka 200 meter från min gamla lägenhet så jag är riktigt glad att jag inte bor där längre. Denna gången verkar det som om det är främst killar som behöver vara extra oroliga men man vet ju aldrig så det känns bäst att inte gå runt i gamla stan ensam på kvällarna.

Länk till en fransk tidning som skrivit om försvinnanderna (lite dåligt översatt med google translate)

http://translate.google.se/translate?js=n&prev=_t&hl=fr&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=auto&tl=sv&u=http%3A%2F%2Fwww.nordeclair.fr%2FActualite%2F2011%2F02%2F24%2Fle-corps-de-thomas-ducroo-repeche-hier.shtml

Mer från Genève

Under lördagskvällen i Genève var vi på Antigel festival. Festivalen innehöll många olika delar och däribland showen speed battle som några av Christophs vänner hade satt ihop. Innan deras show var det två killar som spelade badminton i nattklubbs belysning samtidigt som en DJ som mixade musik. Jag antar at det skulle vara något konstnärligt i mixen mellan badminton matchen och musiken men jag måste säga att jag inte riktigt förstod konceptet. Det hela varade i 20 minuter och det verkade som om jag inte var ensam om att tröttna ganska snabbt på denna märkliga show.

Dansshowen var däremot desto bättre. Jag är ju som jag redan nämnt mer inriktad mot street än klassisk dans men den här showen var verkligen bra. Alla dansarna var professionella dansare som jobbade med klassiskdans på heltid.Efter showen möte vi upp dansarna och de andra som jobbat med showen backstage för att äta lite mat tillsammans innan det var dags för att för att dra vidare till en klubb som arrangerades speciellt under festivalen. Det var verkligen roligt men även väldigt annorlunda att vara ute med Contemporarydansare. Även när man är ute så ser man stor skillnad på Contemporary- och streetdansare. De dansade på samma sätt ute som de gör på scen. Det vill säga att de "groovar" inte så mycket eller använder sig av fotarbete utan de dansar mer abstrakt genom att böja sig i olika vinklar och ha mycket kontakt och samspel med varandra. För mig som inte är van vid detta såg det faktiskt lite märkligt ut. Som en stor hög med människor som klättrade och klängde på varandra. Hahaha

Efter klubben gick vi till Gilles Jobins dansstudio och hade en lite efterfest. Vi sov även i dansstudion eftersom att vi var så många och lägenheten redan var full med folk.

På söndagen tog vi det mest lugnt och hängde först lite i studion innan vi gick till lägenheten för att duscha och packa ordning alla våra saker inför hemresan. När vi kom till lägenheten hade redan många gett sig av hemåt så det var lugnt och skönt. Vi satte oss och tittade på youtubeklipp av Tidiani, dansaren från Bamako. Jag kan tycka att Contemporary och abstrakt dans är fint men det är fortfarande mycket som inte riktigt faller mig i smaken. Här är ett klipp på när Tidiani dansar ett solonummer. Efter en förmiddag av youtubeklipp var det sedan dags att bege sig till tåget och göra sig redo för en 5 timmar lång resa hem till Lille igen. Jag var inte framme i Lille förrän 23.15 så då blev det raka vägen hem för att sova, trött efter en intrycksfull helg.


Genève

I fredags anlände jag till Genève ganska sent och sedan tog det ett litet tag att möta upp Christophe och hitta vart vi skulle ta vägen. Varken jag eller Christophe hade varit i Genève tidigare och vi hade ingen karta så det tog lite tid. Strax före midnatt kom vi fram till Gilles Jobins dansstudio där vi mötte resten av gänget. Några av dem hade fullt up med att fixa de sista detaljerna för lördagens show och resten satt och pratade i köket. Vi stannade där några timmar men jag var rätt trött efter jobbet och resan så jag och två av tjejerna bestämde oss för att gå och sova.

Vi sov i en lägenhet inte långt från studion. Lägenheten tillhörde egentligen en DJ men en av dansarna som jobbar med ett projekt med Gilles Jobin hade fått bo i lägenheten undertiden de är i Genève. Lägenheten var full av LP- och CD-skivor i en väldig mix. Han hade all slags tänkbar musik och under lördags förmiddagen medan alla duschade och gjorde sig i ordning så gick vi igenom skivorna och hittade massa bra musik. Under eftermiddagen repeterade dansarna som skulle vara med i showen och några av de andra jobbade med att få färdigt allt med scenen, ljudet och ljuset för kvällen. Jag, Christophe och Maud som inte jobbade med showen gav oss istället ut för att se staden. Genève är verkligen en fin stad men det var synd att det var lite för molnigt.
Möte med olika personligheter

Jag vet inte hur jag skall börja berätta om helgen i Genève. Det var en väldigt händelserik helg och det är svårt att sammanfatta allt men jag börjar at berätta lite om de olika personerna jag mötte där nere. 

I fredags åkte jag till Genève och mötte Christophe och några av hans vänner. De var alla frilansare med olika artistiska och kreativa yrken. Christophe är designer och de andra var allt från konstnärer till dansare till scenografer med mera.

En tjej som gjorde ett starkt intryck var en fransk tjej som frilansade som konstnär/grafiker. Hon hade sålt sin lägenhet och alla sina möbler och reser nu runt med allt hon äger i en enda resväska och åker dit hon känner för och dit där det finns något projekt och hon kan hitta något jobb för tillfället. Hon berättade att alldeles innan hon kom till Genève hade hon varit på en väldigt speciell slags semester. Hon hade varit på ett ställe utanför Paris dit man kan åka för att meditera, tänka och finna sig själv. Det hade gått ut på att man bor på ett ställe där man är helt isolerad från omvärlden, utan tv, utan internet och utan radio. Där spenderar man sedan hela dagarna med att meditera och tänka. En speciell detalj i det hela var även att man, för at isolera sig så mycket som möjligt från yttre påverkan, inte får kommunicera med de andra deltagarna på något sätt. Man får inte prata, inte gestikulera och inte ens ha ögonkontakt med någon annan under hela vistelsen. Hon hade varit där i 12 dagar denna gången och hon berättade att hon planerade att åka tillbaka igen. Man kunde först få göra 12 dagar, efter det 18 dagar, sedan 1 månad och till sist 2 månader på detta stället.

För min del vet jag inte hur jag skulle klara av 12 dagar och än mindre 2 månader utan någon som helst kontakt med omvärlden eller kommunikation med andra människor. Jag skulle säkert överleva att ta mig igenom det men det är inget jag skulle komma på tanken att göra frivilligt. Det är sånt här som är intressant, att se hur olika personer det finns och hur olika intressen och syn på livet vi har.

Några andra personer som gjorde starka intryck på mig var dansarna eftersom att jag älskar dans. Dock brukar jag mest träffa streetdansare och de jag mötte i Genève var alla Contemporary-dansare. Det är verkligen stor skillnad mellan dansare inom street och Contemporary. Inom Contemporary är det mindre groove och mer mot det artistiska/konstnärliga och rent tekniska hållet. Jag märkte även en stor skillnad i dansarnas personligheter jämfört med de streetdansare jag har mött. 

En av dansarna hette Tidiani. Han är från Bamako i Mali och han reste just nu runt med de andra dansarna från Frankrike, Sydkorea, Nederländerna, Tunisien, Italien och Schweiz i deras projekt Speed battle. Det var intressant att höra om hans liv i Mali och om kulturen där. Under lördagsförmiddagen lagade han även lunch till alla så att vi fick testa en klassisk afrikansk rätt med ris och friterade bananer.


Time for French

I dag är en speciell dag på jobbet för jag skall nämligen ha min första franskalektion! Det är verkligen på tiden eftersom att jag redan har varit här i snart 6 månader. Jag hade blivit lovad att få lektioner tidigare men som allt annat i Frankrike så tar de administrativa bitarna för att få något att fungera väldigt lång tid. Men men i dag är det i alla fall dags. Jag kommer att börja med att ha 1.5 timmar varje fredagsförmiddag och sen får vi se om vi kan lägga till mer efterhand.

Nu är allt packat och klart och det är dags att bege sig till jobbet. Det blir lite tidigare än vanligt i dag eftersom att jag har massor att göra innan jag åker till Schweiz i kväll!

Spontanresa till Schweiz -Yes why not?!

I går kväll alldeles innan dansen fick jag ett sms av Christophe, en av Marion och Coralies vänner, som jag har träffat ett par gånger. "Remember the party in Geneva I was talking about the last time we met? Wanna join us in Switzerland for the weekend?"

Så i morse bokade jag biljetter till Genève och jag åker i morgon direkt efter jobbet. Först har jag ett tåg till Paris och sedan måste jag ta mig från tågstationen till an annan tågstation i en annan del av Paris på mindre än en timme för att ta nästa tåg till Genève. Jag hoppas verkligen att jag inte går vilse i Paris eftersom att jag reser helt själv. Christophe möter mig i Genève och sedan möter vi upp hans vänner som vi skall bo hos över helgen.

Det blir nog riktigt roligt. Lite lagom spontant. En resa på 75 mil, till ett annat land, ensam, för att möta upp en ny vän som jag bara har träffat några gånger tidigare och bo hos hans vänner som jag inte känner alls. Men det är just sådana här saker som är roliga, att träffa nya människor och göra nya oplanerade och oväntade saker!
Ingen tunnelbana - Kaotisk morgon!

I morse var det kaos i Lille för det var något fel på tunnelbanan så ingen kunde ta sig till jobbet. Jag ringde till Séverine och tillsammans bestämde vi oss för att gå till centralstationen och se om det fanns något annat sätt att ta oss från Lille till Roubaix. På vägen mötte vi massor av människor. I vanliga fall tar alla tunnelbanan men nu var alla ute på stan och försökte hitta andra sätt att ta sig fram istället. Eftersom att tunnelbanan är under marken och för att det går så många tunnelbanetåg hela tiden så ser man aldrig hur många människor det faktiskt är som tar den varje dag. När vi kom till centralstationen var det ännu värre. Hela stationen var överfull av folk och det gick knappt att ta sig fram. Vi bestämde oss för att försöka ta spårvagnen till Roubaix. Dock var det fler som hade tänkt den tanken så det var hundratals med människor som väntade där med. Vi försökte ta oss fram och lyckades komma med den överfulla spårvagnen, men över hälften kom inte ens med. Det var verkligen en kaotisk morgon men vi lyckade i alla fall till slut komma fram till jobbet, dock lite senare än vanligt.

Work!

Min chef är för tillfället i England för några möten men att chefen är borta betyder verkligen inte att det är lugnt och skönt. Strax före lunch ringde han och bad mig uppdatera 15 olika rapporter för alla våra enheter. Han ville ha rapporterna i två versioner, en i Euro och en i lokal valuta. Detta innebär 15 rapporter x 2 valutor x 37 enheter = 1110 Excel-blad att uppdatera... Sedan la han även till "Det skulle vara bra om det var färdigt tills imorgon"...   
Därutöver så hade jag även en massa annat jobb som skulle göras...


Vårtecken

I dag när jag kom hem hittade jag några små rosa blommor på trädet utanför lägenheten. Nu hoppas jag att värmen kommer snart också! Jag längtar verkligen efter våren.Själv fixade jag lite vårkänsla med hjälp av lite nytt färgglatt nagellack (en del av förra veckans inköp)Halvtid

Nu är det mitten av februari och det betyder att jag har varit här i 5,5 av mina 11 månader. Jag nu har gjort hälften av min traineeperiod och jag har lika lång tid kvar. På ett sätt känns det som om jag precis kom hit i går och på ett annat sätt känns det som om jag alltid har bott här... Jag kommer att sakna Frankrike och alla mina vänner här jättemycket när jag flyttar. Just nu är det fortfarande lång tid kvar men jag gissar att våren kommer gå jättefort. Det skall dock bli kul att komma tillbaka till Sverige igen också. Jag saknar alla mina vänner och min familj där hemma så det skall bli kul när jag träffar dem igen. Och sen har jag ju ett nytt spännande jobb som börjar i augusti också! Det får inte glömmas :)Miss U!


Kulturellt

I helgen passade Coralie, Marion och jag på att vara lite kulturella och gå på konstmuseum. För min del så var det riktigt längesedan jag var på ett museum (jag kan inte ens komma ihåg när det var senast) så det var roligt att göra något lite annorlunda. Dock tror jag inte riktigt att konstmuseum är min grej så det kommer nog inte bli så många fler besök där.

Pablo Picasso

Pablo Picasso

Under fredagskvällen var vi ute en kort stund för att möta upp Coralies roommates och de andra killarna. De hade lyckats hitta någon liten halvskum bar där de satt. En liten stund efter att Coralie, Marion och jag hade anlänt så stängde de igen alla fönster och dörren och drog ner någon slags plåt (liknande det som ofta finns för att stänga affärer) så att man varken kunde se ut eller in. De andra trodde det var för att baren inte hade tillstånd att ha öppet efter något visst klockslag och därför inte ville att det skulle synas att det var folk där. Jag tyckte det kändes lite skumt.. Och när vi ville gå hem så drog de bara upp plåtstängslet en liten bit och vi var nästan tvungna att krypa ut. Det kändes lite smått annorlunda det med...

Efter museibesöket i lördags bestämde vi oss för att åka och handla mat och laga middag tillsammans. Jag och Coralie lagade tacos medan killarna åt skaldjur. De flesta var ganska trötta efter kvällen innan och stannade hemma och spelade tv-spel men jag, Coralie och Florent gick ut. Flo hade hört talas om en club inne i casinots lokaler och vi bestämde os för att gå dit. Det var riktigt kul och riktigt bra musik. Det spelades house/elektronisk musik och de hade en kille som spelade live på något elektroniskt blåsinstrument samtidigt som dj:n spelade. Jag gillade verkligen miljön. Allt var jättefint inrett och det kändes lite lyxigare en det stället vi hade varit på kvällen innan. Haha.
Träningsvärk imorgon?

Nu har jag precis duschat och ätit och är helt slut!
Jag spenderade eftermiddagen/kvällen på ocea sport club med Séverine. Där började vi med att träna lite i gymmet och sen hade vi bestämt oss för att testa på ett body attack-pass. Jag kan lätt säga att det var det jobbigaste träningspasset på länge! Vi var båda helt slut efteråt och jag gissar på att jag kommer att ha en ordentlig träningsvärk imorgon...

I början av passet var vi kanske 40 personer men i slutet var vi bara drygt 20 kvar. Fler och fler personer lämnade salen under passets gång så jag antar att vi inte var de enda som tyckte att det var ett tufft pass. Men det var i alla fall roligt och det kändes bra att göra något vettigt på en söndagseftermiddag istället för att bara sitta hemma och slappa.

Johanna Falkhede

I'm the odd one out..

Ibland är det jobbigt att vara den enda utlänningen på företaget. Speciellt när man inte förstår språket... Men ibland är det även väldigt roligt. Till exempel så känner man sig som en kändis för alla vet vem man är och alla har hört talas om "den svenska tjejen". För att jag är annorlunda blir jag speciell och alla tycker det är roligt att prata med mig och fråga mig massa frågor. Vår VD är även stolt över att ha en "internationell medarbetare" på den internationella avdelningen så varje gång vi har besök av någon så tar hon med dem på en rundtur för att visa "den svenska tjejen". Det dyker hela tiden upp nya människor som jag skall hälsa på.

För att jag kan svenska är jag även till nytta för företaget många gånger. Till exempel så brukar jag få hjälpa marknadsavdelningen att översätta svenska meningar från ellos.se som de skall använda för franska ellos.fr. Tidigare i veckan blev jag tillfrågad om jag kunde hjälpa den legala avdelningen att läsa igenom några fastighetskontrakt på svenska och norska och i dag blev jag tillfrågad att prata svenska i en reklamfilm som marknadsavdelningen skulle göra för franska ellos. Det var lite roligt och oväntat faktiskt. Vid 10-tiden ringde Coralie och sa "vi behöver din hjälp. Kan du vara här om 2 minuter?" Visst sa jag och begav mig til marknadsavdelningen. Jag gick in i ett rum med Coralie och hennes kollegor och de förklarade uplägget för mig. Det var lite roligt och annorlunda. Inte något man gör varje dag när man jobbar som controller.


Shoppat!

Nu har jag lyckats shoppa slut alla mina pengar igen haha. Nä riktigt så farligt är det inte men jag hade födelsedagspresenter att köpa till både min mamma och min syster som fyller år snart. Sedan hade jag även ett par saker jag behövde köpa till mig själv och så blev det även ett spontanköp -en ny klocka :)

Jag fick även precis veta att jag har en nästan-tvilling (Ok ganska långt ifrån tvilling men ändå). En av de nya traineerna är född samma datum och samma år som mig. Jag tyckte det var lite roligt. Jag har aldrig träffat någon som är född samma dag som mig innan. 

Här har vi lite av mina egna inköp. Födelsedagspresenterna kan jag naturligtvis inte visa bilder på :)


Tonight I'm not takin' no calls cuz I'll be dancing

I går kväll hade jag lägenheten för mig själv då Jeremy var ute på skattjakt med sin metalldetektor hela natten. Därför tänkte jag att det var ett bra tillfälle att bjuda hem Séverine, Jacques och Guillaume på lite pizza och vin. Det blev så klart ett bra kväll -pizza och vin är alltid ett vinnande koncept :) 

Under kvällen lyckades jag även övertyga Séverine och Jacques att följa med mig på min dansklass i dag. Det är riktigt kul att de följer med och testar. Nu blir det blir till att se om de har några Lady Gaga-moves :p

Här är bilder från en kväll för två veckor sedan när Gabz Ad var där och fotograferade oss. 

fotograf: Gabz Ad, Studophoto Dreamlike 


Ringar!

Just nu är jag inne i en period då jag tycker att det är riktigt snyggt med ringar. Allra mest gillar jag stor ringar. Jag har bara ett problem och det är att jag alltid har haft en liten fobi för ringar. Jag är rädd att de skall fastna och att jag inte skall kunna ta av dem igen. Det är lite jobbigt att tycka om ringar samtidigt som man inte vågar använda dem... Jag har dock funderat på om jag skall försöka övervinna min ringfobi eftersom att jag tycker det är så snyggt med ringar. Det finns massor med ringar som jag skulle vilja köpa men det känns lite onödigt att lägga ut massa pengar om jag inte kommer att använda dem. jag tror jag får börja med att köpa en men jag har väldigt svårt att välja...


Alla dessa är från ASOS. 


Vad hände i helgen?

Fredagskvällen blev inte riktigt så lugn som jag hade planerat men vi hade riktigt roligt. Coralie, Marion och jag började kvällen med lite vin och nostalgi i form av att titta på gamla musikvideor av artister som var populära när vi var små. Oj vad många låtar jag hade glömt av och vad roligt det var att se videorna nu igen... Kvällen fortsatte med att vi gick till en bar i gamlastan och mötte upp Christophe och senare gick vi vidare till en klubb där vi även mötte Coralies roommates och resten av killgänget. 

På lördag förmiddag var jag lite trött när jag mötte Jacques för en heldag på Ocea fitnesscenter men det var det värt. Vi började med att ta ett danspass och efter det var vi inne i gymmet en stund. Sen ville jag sola eftersom jag känner mig lite blek nu under vintern. Solariet var inte alls som något jag varit på i Sverige. Det kändes nästan som ett spa. När jag kom dit var det en tjej som satt i en slags reception och tog betalt. Hon visade in mig i rummet med solariet, gjorde ordning och tvättade solariet åt mig och gav mig en liten box med en handuk och några karameller innan hon gick. Jag tycker att det var väldigt gulligt med den lilla boxen och karamellerna :)

Efter solningen mötte jag upp Jacques i gymmet igen och testade lite olika maskiner innan det var dags för ett step-pass. Vid 18.30-tiden begav vi oss från gymmet helt slutkörda och då hade vi 2,5 km att gå till tunnelbanan hahaha. Jag kan säga att jag var rätt trött när jag kom hem. Lördagskvällen blev rätt lugn. Jag mötte upp Coralie och Marion på en Kinarestaurang och sen gick vi vidare till en liten afrikanskinspirerad bar. Jag gillade verkligen inredningen i baren. Det kändes som om man gick in genom dörren och plötsligt hamnade i ett annat land. Jag har tyvärr inga kort men jag får se till att ta lite bilder om jag går dit någon mer gång...

I dag blev det mest slappande hemma. Jag gick dock även ut på en liten promenad och då såg jag några snödroppar (blomman) för första gången i år. Jag hoppas det är ett tecken på att våren är på väg snart. Det har faktiskt varit relativt varmt under hela helgen. Vi har haft över 10 grader båda dagarna så det är bara at hoppas att det håller i sig nu och fortsätter bli varmare.


Det är inte bara jag som flyttar från Lille till Gbg i höst

I dag började vi dagen med en frukost på kontoret. Jag vet inte riktigt vad syftet med frukosten var men hela internationella avdelningen var där och åt en traditionsenlig fransk frukost (dvs massa olika slags bakverk med choklad). De hade även anordnat en frågesport där vinnaren av varje fråga fick en present. Dock var allt naturligtvis på franska så jag förstod inte överdrivet mycket...

Jag fick även veta en glad nyhet under dagen. Sévrine, en kollega till mig, skall åka till Göteborg under 6 månader i höst. Det skall bli riktigt kul. Då kommer jag i alla fall ha en liten del av Frankrike kvar även när jag kommer hem igen. Det skall bli kul att ha någon att fortsätta prata engelska med. Jag tror att det kommer kännas riktigt konstigt att komma hem och bara prata svenska igen efter ett år med enbart engelska (och franska).

I kväll skall jag ge mig ut och träffa tjejerna. Vi har inte så mycket planer än utan vi får helt enkelt se vad kvällen har att bjuda på. Dock får det bli en relativt lugn kväll för jag har lovat Jacques att jag skall med honom och spendera en heldag på ett nytt gym som vi skall testa i morgon. Vi skall försöka testa på lite olika pass för att se om vi hittar nåt vi gillar. Får se hur många vi orkar med innan vi är helt slutkörda :)


RSS 2.0