Busy bee

Nu har jag lyckats planera in för mycket saker igen, som vanligt med andra ord. Om 15 min skall jag iväg på ett seminarium som hàller på till 18. Sen blir det middag på stan med de andra nykomlingarna inom företaget och efter det blir det till att stressa för att hinna gå på avskedsfest för Gabrielle, en traninee som skall sluta på företaget

På fredag är det återigen seminariet hela dagen och på kvällen är jag hembjuden till Philippe, Redcats Home Shoppings CFO på en drink tillsammans med Francoise, Redcats Home Shoppings Managing Direktor, Robert, ansvarig för flera damkollektioner inom Redcats, och Coralie, ansvarig för Ellos websida i Frankrike. Efter det blir det eventuellt en till avskedsfest beroende på hur sent det blir hos Philippe och hur trött jag är då. Sen är det äntligen helg och jag får en chans att vila upp mig lite. Jag har ännu inga planer för helgen men gissar på att det kommer dyka upp något…


Svar angående lägenheten

Jag trodde det var en chans att killen vars lägenhet jag var och tittade på skulle välja mig med tanke på att det var såpass många som tittat på den och att jag inte pratar franska. Därför blev jag väldigt glad och överraskad när jag fick ett meddelande som sa att han föredrog mig som inneboende och att jag kunde få flytta in om jag ville. Dock måste företaget gå med på att jag flyttar dit eftersom det är de som betalar för mitt boende. Så nu hänger allt på det. Jag hoppas verkligen att det går att ordna. Det var en sååå fin lägenhet!

Helgen som varit...

Nu har jag snart varit här i en månad och jag har fortfarande inget internet i lägenheten. Helgen har varit relativt lugn. Jag var på en konsert i fredags kväll med Coralie, Marion, Damien och tre av Marions vänner. Dock var vi först nära på att missa konserten på grund av att batteriet till nyckeln som öppnar garageporten till parkeringshuset var slut och vi var därmed inlåsta i garaget. Som tur var så kom det en annan bil som skulle in i garaget efter ca 15 minuter och då kunde vi passa på att smita ut. Efter konserten åkte vi en sväng till Belgien. Det var en bar där som en av Marions vänner absolut ville visa oss. Baren drevs av en gammal dam (ca 70+) som hette Therese. Det var en gammal lokal bar som hade gått i arv i flera generationer och det kändes nästan som om man var hemma i någons vardagsrum när man var där.  


I lördags kväll blev det en sväng på stan i Lille. Vi var på en klubb som ligger relativt nära mitt område för omväxlings skull. Det var ett mysigt ställe med fin inredning. Det enda jag inte gillade var ett gäng som under upprepade tillfällen under kvällen bestämde sig för att spruta champagne över hela folkmassan. Alla tyckte at det var jobbigt men det var ingen som sa ifrån någon av gångerna. Inte ens någon av killarna sa ifrån utan bara försökte flytta på sig för att slippa bli dränkta. Själv blev riktigt irriterad och kände för att hälla en drink över killen så han kunde se hur roligt det var. Dock blev jag tillsagd att det inte var någon bra idé. Man gör tydligen inte sånt här. Blir man irriterad i Sverige så gör man något åt det men här skall man bara vara tyst och finna sig i det. Och det gäller inte bara irriterande personer på krogen utan i alla olika sammanhang så tycker jag att franska människor accepterar mycket dåliga saker utan att bli reagera. Det är något som jag har lite svårt för…

I söndags var jag och tittade på en lägenhet. Det var en kille delade en stor lägenhet tillsammans med en polsk tjej och tjejen skulle flytta så han letar nu efter en ny inneboende. Det var verkligen en fin lägenhet. Helt nytt kök, fin inredning, stor terrass... Jag vill sååå bo där! dock sa han att det hade varit 6 stycken andra personer där tidigare och att han skulle fundera över vem han ville ha som inneboende. Eftersom att jag inte pratar franska så tror jag att det kan vara till nackdel för mig. Men jag hoppas.


Flyttar min blogg hit

Jag är en 22-årig tjej från Göteborg som sedan tre veckor tillbaka bor i franska Lille. Jag är här i Lille för att arbeta som financial controller trainee inom Redcatskoncernen och det är främst om mitt liv här som jag kommer att blogga.

Jag har tidigare bloggat på http://studentutomlands.blogspot.com/ (Johanna - Livet i Lille) vilket är en blogg om hur livet är som student eller praktikant utomlands. Jag valde dock att flytta min blogg hit och kommer att fortsätta blogga här om mitt nya liv i Lille.


RSS 2.0