Gott nytt år! (I förskott)

Jag vill passa på att önska alla ett riktigt gott nytt år i förskott eftersom at jag varken kommer ha internet eller mottagning på mobilen under 4 dagar.

Jag skall fira nyår mitt ute i ingenstans bland de Franska skogarna och bergen. Det kommer bli lite spännande. Men vi är i alla fall cirka 20 personer och vi har tillräckligt med alkohol så det skall nog gå bra.  ;)

Jag hoppas att alla får en underbar nyårsafton! Ses 2011!


  

Väntar otåligt...

Just nu sitter jag och väntar på att klockan skall bli fyra så att jag skall få åka iväg och börja mitt nyårsfirande i Les Vosges. Det är seeegt att vänta... Jag har hört att det skall vara riktigt mycket snö så jag har förberett mig och köpt massa nya varma kläder :) Alltid bra när man har en ursäkt för att få shoppa.

Jag hoppas detta skall hjälpa mig att hålla värmen i snön i helgen.

 

 

  

Burlesque

Jag var och såg Burlesque på bio. Den var faktiskt riktigt bra (även om den stundtals var väldigt lik Coyote ugly). Jag vet inte varför men det känns som om alla filmer som görs nu bara är versioner av tidigare filmer. Först Avatar - Pocahontas sen Shutter Island - Sjätte sinnet och nu Burlesque - Coyote ugly. Dock var filmen bra och jag rekommenderar den även om manuset inte kändes helt nytt.









Packning inför nyår och bio

Då var det färdigjobbat för dagen. Nu blir det hem och packa ihop de sista sakerna för nyår och åka och lämna dem hos Coralie. Vi vill ha allt färdigt så att vi kan åka så fort som möjligt efter jobbet i morgon. Det är cirka 5,5 timmar att köra och det är risk att det kommer vara mycket snö och halt på vägarna men jag hoppas att det skall gå bra.

I kväll blir det även bio. Får se om det blir tredje gången gillt och det blir en bra film för en gångs skull. Jag har varit på bio i Lille två gånger tidigare och båda gångerna var det riktigt dåliga filmer :S



Me to you!

Jag satt och kollade igenom bilderna från julhelgen i går kväll och jag var bara tvungen att lägga upp den här. Det är en Me to you-nalle iklädd rävdräkt som min syster köpte i Lille. Jag bara älskar dessa nallar och den här var en av de sötaste jag sett :)


28 december

Då var man ensam igen. I morse åkte mamma, pappa, lillasyster och mormor hem till Sverige igen efter att ha var i Lille sen i torsdags. Det blev inte riktigt en vanlig jul men det blev lite firande i alla fall. Vi shoppade, åt god mat, promenerade runt i Lille och besökte Bryssel.




God Jul!

Det är julafton och jag är på jobbet... Men i dag får jag i alla fall sluta tidigare och då skall jag åka in till stan och träffa mamma, pappa och Julia som anlände till Lille sent igår natt.

Det är lite tomt här på jobbet i dag. Det är ganska många som har tagit ledigt. De tappra som är kvar och jobbar är mestadels traineer :p Dock blev vi av med en trainee i går :( Johan jobbade sin sista dag här i går och nästa vecka slutar Sébastien också. Det kommer att bli riktigt tomt utan dem... De nya traineerna verkar också trevliga men det är ju inte riktigt lätt att ta över efter Johan och Sébastien.

Anyway Mary X-mas to you all!


23 december

Jag har haft lite jobbigt och en del problem som jag inte orkar ta upp så det har varit lite segt sista tiden... men i går hade jag i alla fall en rolig kväll på stan och i dag kommer min familj och hälsar på :) Så nu skall jag bara koncentrera mig på att fira jul och ta tag i allt annat senare.

Ett gott skratt förlänger livet

Jag sitter och har huvudvärk, känner mig seg och tycker allmänt synd om mig själv när jag ser att jag har fått ett mail på en modellsajt där jag är medlem. Mailet var om ett jobberbjudande. Denna gången var det en kille som skrev att han letade efter modeller för fotografering i Gbg i helgen. Eftersom jag befinner mig i Frankrike så kunde jag naturligtvis inte ta jobbet men jag tänkte att det ändå kunde vara kul att se vad det gällde. Så jag läste hela mailet och det visar sig att killen driver en sajt kallad Scandinavian Feet för folk med fot-fetish. På sidan finns massa bilder på tjejer som poserar och visar upp sina fötter och det hela såg bara så roligt ut. 

http://www.scandinavianfeet.com/index.php?page=updates&action=&UDI=&View=2&Limit=15 

Jag tackar nog nej denna gången men jag fick mig i alla fall ett gott skratt och ett gott skratt skall ju förlänga livet säger de så det var ju alltid något positivt :)

Utlandsresa i dag ;)

Just nu sitter jag på jobbet och väntar på att Sebastian skall bli färdig med någonting-jag vet inte riktigt vad. Sen blir det en tripp utomlands med honom och Johan. Det låter lite roligt att säga att vi skall utomlands men det är faktiskt sant. Dock är det inte direkt någon semester som väntar utan bara en liten tripp till Belgien för shopping under några timmar.


I går var det också shopping på schemat. Vi skulle försöka hitta en avskedspresent åt Marinie som flyttar tillbaka till Paris efter helgen. Presentshoppandet gick dock inte så bra och vi lyckades inte komma överens om något bra så vi sköt upp det till ett senare tillfälle och gick och åt istället :p




@ work

Ganska lugn dag på jobbet i dag. Alldeles strax skall jag och en kollega gå och kolla på en marknad som de anordnar inne på kontoret. Denna gång var det dock inte frukt och grönsaker utan jag har för mig att det skall sälja kläder och lite andra småsaker, om jag minns rätt. Skall bli kul att se i alla fall. Och som sagt - det är alltid något på gång här ;)

Stol med bruksanvisning

Jag ville visa en rolig stol som vi hittade i en av affärerna i går. Med stolen följer en bruksanvisning som förklarar hur stolen bör användas. Redan där kände jag att något var fel. Man skall väl ändå inte behöva läsa en bruksanvisning för att använda en stol?? Haha









lazy day

I går blev det ett glas vin eller två och en sväng på stan. Jag var dock lite seg så det blev inte så sent. I morse vaknade jag av att någon bankade och väsnades utanför. Kanske inte det roligaste sättet att bli väckt på...


Det var i alla fall solsken och fint väder så jag bestämde mig för att ge mig ut på stan. Jag mötte Damien och vi promenerade runt, kollade lite i affärer (affärerna är vanligtvis stängda på söndagar men inför jul har de extra öppet) och fikade på ett Häagen-Dazscafé. Det var inte direkt den nyttigaste lunchen men gott var det :)


Time to celebrate!

I går var jag ute och firade mitt nya jobb (KPMG) med kollegorna från mitt nuvarande jobb (Redcats HSE). Jag hade lovat att jag skulle bjuda alla på första omgången drinkar dock ändrades planerna och det bestämdes att vi skulle beställa in ett "akvarium" till alla att dela på istället. Detta "akvarium" visade sig vara en jättedrink som vi placerade mitt på bordet och så hade alla var sitt sugrör. Lite rolig idé faktiskt :)

Efter det blev det en liten barrunda. Fyra olika barer/nattklubbar hann vi med. Där bland ett ställe som kallas stranden (fast på franska så klart) och det var lite annorlunda inrett för där hade de faktiskt hela golvet täckt av sand för att riktigt leva upp till sitt namn.

Favoritbilderna från kvällen är från när vi mötte Karl Alfred a la ballong style.







I hope you all have a lovely weekend! :)

Photo shoot with lil' sis

Nu har jag fått bilderna från fotograferingen som jag gjorde med min lillasyster när jag var i Sverige. 

Fotografen är Nic Walsh (http://electronicimage.se).

 

 


Ledig på nyårsafton! (men jobbar på julafton)

Yey min chef lovade precis att jag kunde få ta ledigt på nyårsafton! :D I Frankrike jobbar man nämligen normalt både på julafton och nyårsafton så jag var glad över att få ledigt. Det är dock bara nyårsafton som jag tar ledigt så på julafton är det jobb som gäller. Ni kan tänka på mig när ni ser på Kalle Anka och äter julbord för då sitter jag antagligen framför datorn och tittar på siffror :P Hahaha 


Träning för förstagången på tre månader

Igår följde jag med Guillaume till en sportanläggning en bit utanför Lille efter jobbet. Jag har inte tränat något alls på tre månader nu så jag tänkte att det kanske var dags :p

Det var en jättestor anläggning där man kunde spela badminton, squash, gymma och gå på olika pass. Vi visste inte riktigt vad vi ville göra och hamnade till slut på ett pass som vi inte riktigt visste vad det var. Det visade sig vara ett rent styrkepass -jippie! Det är ju alltid bra med en mjukstart hahha :p. Jag hade så ont efter det passet. Det var hemskt! Jag trodde att jag knappt skulle kunna gå idag men av någon konstig anledning så har jag ingen träningsverk alls just nu. Hmm.. kan det kanske vara så att den kommer senare?? Jag tycker det är lite konstigt måste jag säga...

25000 kr till i stipendium och nytt jobb för KPMG! -Life is good

Life is good!
Först lyckades jag få stipendiumet jag ansökte om - 25000 kr till i februari är inte helt fel :)
Sen lyckades jag även få jobbet för KPMG. Jag var sååå nervös men det blev tillslut mig de valde i alla fall :) :)
Det här måste firas!

Måndag med Robin Hood

Då var man tillbaka på jobbet igen och en ny arbetsvecka. Det första jag såg när jag kom till jobbet var en kollega som var utklädd till Robin Hood. Han hade hatt och pilbåge och allt. Jag fick inte riktigt helt klart för mig varför men jag har slutat att bli förvånad eller överraskad av sånt vid det här laget. Som jag sa i mitt inlägg i fredags: Det är aldrig en vanlig, tråkig eller händelselös dag på La Redoute :)



4 december

I går var en grymt kul kväll. Från början var vi 8 och på slutet var vi bara hälften kvar men det var lika kul ändå. I dag har jag dock varit lite tröttare. Det blev en kort shopping tur på stan med Coralie och sedan fastnade vi på ett cafeliknande ställe och satt där hela eftermiddagen. Det var längesen jag såg henne nu så vi hade mycket att prata om.

Med tanke på att jag blev väckt av ett sms före nio och bara har sovit ca 4 timmar i natt samt att det snart är dags att ge sig ut igen så orkar jag inte lägga upp några bilder. Kanske i morgon, får se....

Modevisning för La Redoute

Mitt i ett telefonsamtal med vårt dotterbolag i England blev jag avbruten av att det börjades spelas Telephone med Lady Gaga på högsta volym. Då var det tydligen dags för modevisning med den nya vår/sommar kollektionen för La Redoute. Vi hade fått den nya katalogen tidigare under dagen och nu skulle de gå runt och ha intern modevisning på alla avdelningarna under eftermiddagen.


En liten stund tidigare hade vi även blivit avbrutna av en kille med röd mantel, biskopshatt och käpphäst som ”red” runt med en korg och delade ut små påsar med godis. På påsarna stod budskapet ”tout est permis” (allt är tillåtet) vilket är företagets nya budskap som de just nu jobbar mycket med att sprida både runt om i och utanför företaget. Därutöver hade de även möblerat om ute vid trapporna för att visa lite av den nya kollektionen för heminredning. Tidigare under veckan hade vi grönsaksmarknad och vi har även haft demonstration inne på kontoret, diverse olika evenemang (däribland senast en dag med tävlingar med mera med fokus på handikappade personer) osv... Så en sak är i alla fall säkert: Det är aldrig en vanlig, tråkig eller händelselös dag på La Redoute! ;)



















Nu är det dags att göra sig i ordning. I kväll blir det AW med några kollegor :)


Hard day at work

OMG den här dagen har varit helt galen! Min chef har varit fast i Schweiz sedan i går morse på grund av strejk och snökaos. (Ok det har inte snöat så mycket men eftersom de inte är så vana vid snö så skapar minsta lilla snöflinga kaos här) Inte heller vår CFO eller VD var på jobbet utan det vara bara jag och en Jacques, en nyutexaminerad kille som har varit på Redcats ännu kortare tid än mig, på finans avdelningen. Under flera timmar kunde vi inte heller nå vår chef via telefon så vi var helt utelämnade till att lösa allt själva.

Det hjälpte inte direkt att det dessutom var D+2 i dag vilket innebär att månadens preliminära säljresultat skall samlas, kontrolleras och rapporteras för alla dotterbolagen. Som vanligt så var det massa fel och massa saker som krånglade med resultaten och rapporteringen. Det var riktigt stressigt och vi fick massa frågor om saker som vi inte hade en aning om hur de fungerade. Kort sakt en riktigt stressig och hektisk dag. När deadlinen började närma sig började de dessutom ringa från Paris och ställa frågor om resultatet och stressa oss ännu mer. Jag var utöver detta tvungen att göra om en fil för att lägga till nya dotterbolag. Excelkoder är inga problem men när man skall koda så Excel skall hämta information från SAP så blir det lite klurigare och jag har inte gjort det så mycket tidigare...

Det slutade dock bra. Efter många email, telefonsamtal och diskussioner så lyckades vi i alla fall lösa allt och vi fick iväg rapporten :) Sen var det bara allt annat som skulle göras också...


Redcats nya sko-site

Nu har Redcats lanserat sin nya site -med bara skor och accessoarer- här i Frankrike. Yey! en hel site med massa massa skor!! Och sidan lanserades lagom till att jag har jobbat här i tre månader vilket innebär att jag får tillgång till min personalrabatt :)

Ibland är det kul att jobba inom en mode och heminredningskoncern.




RSS 2.0