Inför långhelgen i Sverige

I kväll är det packning på schemat för i övermorgon åker jag till Sverige! Frågan är bara hur jag skall lyckas få ner allt i min lilla lilla väska. Jag flyger med Ryan air och då får man bara ha ett litet handbagage på ett visst bestämt mått och inte en centimeter större. Det är inte alltid lätt men helt klart det billigaste alternativet...

Paris

I lördags anlände jag i Paris vid 11.00. Först åkte jag och lämnade min packning i Jacques brors lägenhet och därefter åkte vi till en park i närheten och spenderade nästan hela dagen i solen. En nära vän till Jacques och hennes pojkvän mötte upp oss i parken och de hade med massa mat för en stor picknick.



I parken hade ett litet berg med väldigt brant sluttning som påminde mig om Thailand.



Efter parken blev det shopping! Jag hittade massa bra presenter och spenderade alldeles för mycket pengar.

Senare under kvällen kom några av Jacques vänner över för att förfesta lite innan konserten. Alla var jättesnälla och vi hade riktigt roligt. 



Men kvällens höjdpunkt var ändå själva konserten.











Vi fick även med oss souvenirer hem. Burn delade ut specialutgåvor av deras energidryck med "F*** me I'm famous"-motiv. Frågan är om man skall dricka den eller spara den som ett minne?



Under söndagen gick vi en promenad på stan och såg Louvre-pyramiden och vi passade även på att handla lite i en liten affär med massa roliga saker. De hade massa annorlunda och roliga saker som är perfekta presenter att ge bort så jag hittade en hel del bra saker. men det kändes nästan som om jag handlade hela affären haha.







Efter det hittade vi en park och la oss och vilade i solen och åt voffla med nutella. Jag kommer verkligen att sakna det när jag är tillbaka i Sverige. I Frankrike säljer de vofflor och crêpes med nutella över allt och det är perfekt om man känner sig lite småhungrig och sugen på något. (Fast det är kanske inte så nyttigt :p ) 

Det sista vi gjorde innan det var dags för mig att bege mig till tågstationen var att promenera till Champs-Élysées och se på alla människor som köade till Abercrombie & Fitch. Abercrombie & Fitch har precis öppnat en butik i Paris för bara några veckor sedan och folk är som galna för att få gå in och titta/köpa deras kläder. Abercrombie & Fitch är kända för att de endast har "snygga personer" som jobbar i deras affärer. Alla säljare anställs med deras utseende som utgångspunkt och man behöver gå på castings eller skicka in foton ungefär som om man söker in till en modellagentur. Jag tycker väl kanske att hela konceptet känns lite väl snobbigt men det verkar ju fungera eftersom så många offrar timmar i kö för att få köpa deras kläder. 


Update from Paris

Just nu är jag inne i en affär i Paris där de har datorer som kunderna kan làna gratis meddan de handlar. En jättebra idé om man är flera som är ute pà stan tillsammans och man väntar pà nàgon som provar kläder.

Det har blivit en del shopping under eftermiddagen. Dock är det mesta inte till mig utan det har blivit en del presentinköp. Min syster tar nämnligen studenten nästa vecka plus att det är morsdag och min mormors födelsedag i morgon. Nu skall jag tillbaka till shoppingen!

Paris weekend med David Guetta konsert

I dag var jag tvungen att vakna tidigt för klockan 10.00 går tåget till Paris! Jacques kommer och möter mig på stationen och sedan skall vi ha en lunch på stan med några av hans vänner. Jag skall även försöka hinna med lite shopping under dagen och senare under kvällen blir det konsert med David Guetta. Konserten håller på från 22-05 så det är länge. Får se hur länge vi orkar vara där.




Bye bye

I går var det avsked för Jem, en dansare på vårat gym, som skall ge sig ut i stora världen och följa sin dröm om att bli professionell dansare.

Direkt efter jobbet åkte jag och Séverine till gymmet för ett 2 timmars specialpass med Jem. Efter det åkte vi inlines till stationen och åkte hem för en snabbdusch innan det var dags för avskedsfest. Det var en riktigt tuff dag träningsmässigt. Först två timmar med Jem (Séverine lämnade klassen efter första timmen) vilket bara det är helt utmattande eftersom han har otroligt energetiska klasser och efter det 3 km inlines i kraftig motvind. När vi väl kom till stationen för att åka hem såg Séverine nästan död ut. Jag sa "kom igen nu skyndar vi oss hem och duschar och sen går vi till avskedsfesten" och hon tittade på mig som om jag var galen. Hon fattade inte hur jag fortfarande kunde ha energi kvar och gav mig ett nytt smeknamn - Obelix. Motiveringen var att jag hade ramlat i en gryta med redbull som liten och därför alltid har för mycket energi. :D

Hur som helst så lyckades jag i alla fall övertala Séverine att följa med till avskedsfesten. Vi mötte även upp Jacques som följde med till klubben. Festen var riktigt bra arrangerad. De hade hyrt en klubb och de hade gjort videoklipp på Jem när han dansar och showar i olika sammanhang som visades på väggarna med hjälp av två stora projektorer. De hade även hyrt in makeupartister som gjorde galna "over the top" make-uper på alla som ville. -Allt för att följa kvällens tema: "Soirée Crazy pour Jem".






Alltid dessa problem med att ta sig till jobbet

I morse ringde Séverine och sa att det var fel på tunnelbanan och att den var tillfälligt avstängd. Vi bestämde oss för att ta på våra inlines för att ta oss till centralstationen inne i Lille så fort som möjligt och ta ett tåg istället. När vi kom till tågstationen var det dock även något problem med tåget och de sa att vi var tvungna att vänta till det Belgiska tåget kom klockan 10. Så vi var helt enkelt strandsatta på centralstationen i Lille...

Vi mötte en av managerna på katalogavdelningen på La Redoute och bestämde oss för att sätta oss och ta en morgonfika medans vi väntade. För det var inte mycket mer att göra än att vänta även om det kändes lite irriterande. Tjejen vi partade med hade tidigare bott i Portugal under 5 år och där hade hon drivit en egen reklambyrå. Hon hade massa berättelser om livet där och det var riktigt intressant att höra hennes historier. Dock blev det en väldigt stressig dag på jobbet eftersom vi missade hela morgonen så vi han knappt med att äta lunch...



Cuz' I'm doing a roadtrip in Cali baby!

California here I come! !!

För att fortsätta med att spendera pengar på resor och koncerter med mera så bestämde jag mig i dag för att köpa flygbiljetter till Kalifornien!

Coralie och Marion har länge pratat om att de ville göra en roadtrip runt i Kalifornien och i går frågade Coralie om inte jag skulle följa med. Jag sa att jag skulle fundera på det och i dag bokade jag biljetterna. Det var lite lagom spontant. Inte lång betänketid där :P

alamo square





Santa Barbara - COMING SOON!


Ny chef (igen)

I dag fick vi en ny chef igen. Vi får hoppas att det blir tredje gången gillt och att han stannar i alla fall ett litet tag. Tanken är att han skall vara en temporär manager i en övergångs period på cirka 3-4 månader.  

.

I går kväll var jag ute och åt mat och tog några drinkar med Julia och en vän till henne som var i Lille och hälsade på över helgen. Julias vän hade sett hela världen kändes det som. Hon var engelsk/fransk och hade bott i Frankrike, Australien, Vietnam, Singapore och på Irland och där emellan rest kors och tvärs över världen. Jag tycker det är väldigt fascinerande med folk som vågar resa och flytta runt över världen. Det finns så mycket att uppleva och jag tror det är riktigt kul att få möta så många olika kulturer, så många olika människor och se så många olika platser.  


Biljetter bokade till David Guetta

Nästa helg skall jag till Paris och se David Guetta live! Det känns som om jag gör väldigt mycket resor, koncerter och liknande just nu... men jag är ju bara här knappt ett år så det gäller att göra det mesta utav tiden :)



Sen senast

Så vad har jag gjort sen senast? I onsdags var det dans, i torsdags gymmet, i går en citytur på inlines och där emellan massor massor med jobb.

Jag gillar verkligen cityturerna på inlines. Man åker runt och ser staden, träffar massa nya människor och motionerar på en gång. Det kan inte bli bättre. I går kväll var det cirka 150 personer som var där så det tyckte jag var riktigt många men de andra berättade att det ibland kunde vara upp till 400 personer.

Denna gången ramlade jag inte och jag har lärt mig at bromsa hyfsat bra så det är ju alltid ett plus :) Efter turen gick jag och Séverine och mötte upp Jacques, Vanessa och en ny tjej från Estland som heter Julia. Det blev en riktigt roligt kväll men jag tycker synd om stackars Jacques som hade ett tåg att passa tidigt i morse. Det kan inte ha varit lätt...

Nu skall jag snart iväg och möta Vanessa för att träna inlinesåkning igen. Vanessa köpte sina i torsdags och hon har inte hunnit träna nåt än så vi bestämde oss för att försöka träna så mycket som möjligt nu så att hon också kan följa med på cityturerna sedan.


  

Varning!

Jag vill varna alla som hade tänk att se filmen The tree of life. Att Brad Pitt och Sean Penn är två av huvudrollerna kan locka och missleda många till att tro att det är en bra film men det är det definitivt inte. Jag var och såg filmen på bio i går kväll och jag kan säga att det var totalt bortkastad tid och bortkastade pengar.

Filmen börjar med att en mamma får ett brev och börjar gråta. Efter det följer cirka 20 minuter med begravning och man får se olika personer (som man inte vet vilka de är) som går runt och är ledsna i olika situationer. Sedan får vi följa några fåglar som flyger runt på himlen och därefter börjar en 20 minuter lång sekvens med olika färger, ljus, eld, moln, planeter och solen. Vi får se abstrakta former och sedan är vi plötsligt under vattnet och ser fiskar och maneter. De abstrakta färgerna och ljusspelen rundas av och vi befinner oss på land igen och får se en dinosaurie med ett blodigt bitmärke över hela magen. Filmen fortsätter med lite naturbilder från olika platser på jorden (tänk National Geographic) och vi hamnar till sist i en skog. I skogen får vi möte några fler dinosaurier och här sker filmens ända lite humoristiska inslag då en dinosaurie upprepade gånger trampar på en annan varje gång han lyfter huvudet.

Efter dinosaurierna är vi tillbaka till mamman vi fick se i början av filmen och den här gången är hon gravid. Vi får se henne föda tre barn och se dem växa upp. Den här delen av filmen är nästan som att titta i ett fotoalbum. Vi får se barnen i olika åldrar växa upp och göra vardagliga saker. Allt utan någon riktig handling eller några konversationer.

Efter detta bestämde jag mig för att lämna biografen och spendera min tid på något vettigare så jag såg aldrig slutet av filmen. Dock stannade två av mina vänner kvar och såg färdigt filmen i hopp om att de skulle bli en vändning och man skulle fatta vad det hela handlade om. Det verkade inte som om jag missade något när jag gick för de berättade att man tydligen aldrig fick veta vad som hände eller ens vem det var som dog. Filmen hade fortsatt på samma sett som tidigare. De visade lite frekvenser av barnen som lekte och deras föräldrar. Sedan hade det varit en ytterligare en period med abstrakta färger och planeter och sen var filmen slut. 

Så för att sammanfatta: Om du inte gillar extremt konstiga filmer utan handling se inte The tree of life.








På jobbet

I går kom det några konsulter från Ernst & Young till oss på jobbet. Eftersom jag inte längre har någon chef och vår CFO är uppbokad på möten hela veckan så gav han mig ansvaret för att vara deras kontaktperson och tillhandahålla dem med information. Han tyckte att det kunde vara en bra erfarenhet för mitt framtida jobb.

Helgen med Anna

Så denna helgen var alltså Anna här i Lille och hälsade på. Förutom att Anna var här så var det även Coralies födelsedag i torsdags så det var fullt upp. I fredags hade jag tänkt försöka gå lite tidigare från jobbet men som vanligt nu sedan vår chef försvann så var det fullt upp. Jag kom ifrån jobbet strax före sex och åkte då in till Lille för att möta Anna och äta mat. Vi tog en snabb middag på en kina restaurang och åkte sen hem för att göra ordning oss inför Coralies födelsedagsfest.

Födelsedags festen var riktigt lyckad. Det var lagom mycket folk och alla var på gott humör. Runt tvåtiden bestämdes det att vi skulle gå ut på en klubb. Dock hade vi missat att Green Velvet (amerikansk house producent/DJ) spelade på klubben vi hade bestämt att vi skulle gå till så när vi kom dit var det jättelång kö och väl inne på klubben var det fullt med folk så vi delades upp i små grupper och tappade bort varandra ganska snabbt.

På lördagen vaknade vi ganska tidigt eftersom jag ville hinna visa Anna staden. Det blev mest shopping eftersom vi båda älskar att shoppa ;) Vid lunch mötte vi upp Jacques och åt mat på en restaurangkedja som heter Hippopontamus. Det blev en stor lunch så efter det orkade vi knappt röra oss. Vi gick i några affärer till och åkte sedan hem för att vila.

På lördagskvällen hade vi bestämt oss för att ha en tjejkväll ute på restaurang. Det var jag, Anna, Séverine, Coralie och Marion. Vi hade riktigt roligt på restaurangen och det slutade med att vi inte kom därifrån förrän vid 23.30. Det är inte ofta jag är på restaurang i 3.5 timmar :p

Under lördagskvällen var det även final i franska fotbollscupen. Finalen var mellan Paris och Lille så nästan alla i staden var i en park och tittade på matchen på en storbildsskärm. Eftersom ingen av oss är särskilt intresserad av fotboll så hade vi inget emot att missa matchen. Det gick dock inte att undgå att märka vilka som vann för när vi lämnade restaurangen var folk som galna ute på stan. De åkte runt och tutade, skrek, sjöng och firade. Det var helt kaos! 


Anna är här

Nu är Anna här och hälsar på :) Vi var och hämtade upp henne på Ryan airs flygplats i Charleroi (strax söder om Bryssel). Det var riktigt kul att se henne igen. Vi har inte setts sen i november så vi hade såklart massor att prata om. Till en början var det lite jobbigt med omställningen från engelska till svenska. När man bara har pratat engelska (och lite franska ;) ) hela dagarna i 8 månader så känns det ovant att prata svenska igen. Hela tiden när vi pratade så var jag på väg att säga saker på engelska... Men jag tror nog bara det är nu i början. I slutet av helgen kommer jag säkert ha vant mig vid att prata Svenska igen. Man glömmer ju inte direkt av ett språk som man har pratat i 23 år.

Jobb, jobb, jobb...

Denna veckan har det varit riktigt mycket att göra på jobbet. Vi har jobbat nånstopp med knappt några raster. I måndags gick vi hem vid 21 och i går och i dag runt 19.30. Jag hoppas verkligen att det skall lugna ner sig till slutet av veckan för då kommer Anna hit och hälsar på. Det är inte så roligt för henne att åka hela vägen till Frankrike om jag måste jobba hela tiden hon är här...

En helg på hjul

Helgen var riktigt bra. Jag han bland annat med att shoppa, gå på marknad, träffade vänner och var ute och på stan. Helgens höjdpunkt var dock cityturen på inlines under lördagskvällen. Jag, Séverine och Antonie åkte till Valenciennes för att delta på stadens första inlines-citytur. Det var riktigt roligt. Vi var ca 70-80 personer som deltog på turen och de hade spärrat av bilvägarna i stan för at göra plats åt oss. Det var helt underbart väder och riktigt roligt att uppleva en ny stad på inlines. Jag kommer garanterat att göra om det! Nästa gång tror jag dock det får bli i Lille. Det hade även varit kul att testa Paris någon gång men då får jag nog träna lite mer först.

 








Biljetter till Beyoncé bokade!

Den 22 juni skall jag se Beyoncé live! Det skall bli riktigt kul. Än så länge är det jag, Séverine, Vanessa, Jacques, Coralie, Mathilde och Chloé som jag vet skall gå men det kanske hakar på några fler.




Förresten vad tycker ni om hennes nya låt Run the world (girls)?

http://www.youtube.com/watch?v=q9TgJeS81KQ


Hög chefskonsumtion

Som sagt så försvann min chef från företaget och vi fick en tillfällig ersättare. Nu har det dock råkat bli så att även denna ersättare har försvunnit. Eller ja, inte direkt försvunnit utan han har blivit sjukskriven i minst 10 dagar framåt på grund av ryggproblem. Så då var vi tillbaka på ruta ett igen -ensamma att sköta allt.

Vår CFO hade kontakt med Redcats huvudkontor i Paris i går och det kanske är möjligt för dem att skicka ner någon till oss för att hjälpa till under de stressigaste dagarna nästa vecka. Jag hoppas att allt skall lösa sig men det lär bli en tuff vecka i vilket fall som helst.

TT - tapas och träning

I onsdags var jag lat och hoppade över träningen. Jag har jobbat sent varje kväll nu det senaste så jag har inte haft så mycket energi över. Istället för att gå och träna tog jag och Jacques en promenad från jobbet till Roubaix centrum. Det var faktiskt första gången jag var där och det var inte så farligt som jag hade föreställt mig. I vanliga fall brukar vi inte stanna i Roubaix mer än nödvändigt med tanke på att det faktiskt den fattigaste staden i hela frankrike och därmed inte någon säker plats att vistas på kvällarna.

Eftersom det inte blev någon träning i onsdags så fick vi ta igen det på gymmet i går istället. Vanessa, Jacques och jag åkte till gymmet direkt från jobbet men vi hade lite tid över innan klassen på gymmet började så vi gick in på en Buffalo grill-restaurang och åt tapas innan träningen.




Maj 4, 2011

Livet rullar på som mer eller mindre som vanligt här i Lille. I går kväll lämnade jag och Vanessa jobbet vid 19.00 och sen möt vi upp Jacques och satte oss på en uteservering. Det är verkligen skönt med sommarvärme så man kan spendera kvällarna utomhus :) Jag hörde dock att det hade snöat i Göteborg i Sverige. Det är helt galet att det snöar i Maj! Det är vid sådana tillfällen jag är glad över att bo i Frankrike ;)

I dag anlände vår nya tillfälliga manager. Han skall vara här i fyra månader för att ge företaget lite tid att hitta en permanent chef för den finansiella kontrollen av Redcats Home Shopping Europe. Min förra chef försvann som sagt väldigt hastigt och det har varit lite kaotiskt sen dess och många sena kvällar på kontoret. Jag hoppas att det skall bli bättre nu när vi har fått hjälp. Vår tillfälliga manager har jobbat som controller under många år tidigare men han har aldrig jobbat inom Redcats koncernen, inom distanshandel eller med vårt affärssystem... Han verkar dock väldigt trevlig och entusiastisk att sätta sig in i allt så det skall nog bli bra.


Helgen

Helgen var en mix av vila, solning, shopping och party.
I lördags var jag hemma hos Marion i hennes nya lägenhet för första gången tillsammans med Chris och Coralie. Det var en riktigt mysig lägenhet men dock utan hiss och med en nästintill livsfarlig spiraltrappa. Efter lite vin och snacks gav vi oss ut på stan och hade en riktigt lyckad partykväll.


RSS 2.0